Leirialue

Ruislehdonmäelle leireilemään?

Kymenlaakson Partiopiiri ry:n leirialue Ruislehdonmäki sijaitsee Saaramaalla Kouvolassa. Alue on 35 hehtaarin kokoinen ja rajoittuu kahteen lampeen, joista Haukkalammella on uimalaituri ja telttasauna. Leirialue toimii partiolaisten retki- ja leiripaikkana. Telttailualueita on useita.

Alueelta löytyy kiinteä keittiörakennus, jonka kaasuliedessä on 4 polttimoa. Juomavesi noudetaan kaivoista, joista toinen sijaitsee parkkipaikan kulmassa ja toinen lähellä uimarantaa. Isoimmilla kesäleireillä voidaan aktivoida vesijärjestelmä vuokrattavalla aggregaatilla, jolloin vesi saadaan pumpattua kaivosta keittiön hanoille. Kenttäkeittiön kaksi alfaa ja soppatykki ovat myös vuokrattavissa erikseen. Keittiön vieressä on oma puucee ja kiinteä avolaavu.

Keskellä aluetta on lippuaukio ja sen tuntumassa kiinteän parilaavu, jossa voi tarvittaessa yöpyä sisällä. Leirialueella on myös esiintymislava. Alueella on useita puucee rakennuksia sekä yksi invavessa lippuaukion lähellä.

Paikalle pääsee myös bussilla. Parkkipaikalle mahtuu noin 100 autoa.

Ruislehdon varausohjeet löydät varausohje-sivulta. Varauskalenterin näet Google-kalenterista, joka klikkaamalla avautuu toiseen ikkunaan.

Kuva: Mikael Westerlund