Jäsenmaksu

Partio on edullinen harrastus. Maksamalla jäsenmaksun saat osallistua lippukuntasi, piirisi ja Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n toimintaan. Samalla kuulut kansainväliseen partioliikkeeseen. Maksuun sisältyy sekä Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n että partiopiirin jäsenmaksu.

Jotkut lippukunnat perivät samalla myös oman jäsenmaksunsa. Osa lippukunnista saattaa lisäksi periä uuden jäsenen aloitusmaksun, jolla katetaan muun muassa huivi- ja merkkikuluja. Tapahtumakohtaiset maksut paikallisyhdistyksessä vaihtelevat noin 5–20 euron välillä. Suurleirit ovat erilaisista tuista riippuen noin 150–250 euroa.

Kymenlaakson Partiopiirin alueella partion I-jäsenmaksu vuodelle 2023 on 59,50 €. Jäsenmaksu sisältää sekä Suomen Partiolaisten että Kymenlaakson Partiopiirin jäsenmaksuosuudet. Jos jäsenmaksu on tätä korkeampi, mukana on myös lippukunnan oma osuus. Lippukunnan oma osuus vaihtelee noin 10–30 euron välillä, lippukunnasta riippuen. Jos partion aloittaa syksyllä, kattaa jäsenmaksu sekä kuluvan syksyn että tulevan vuoden jäsenyyden.

Perheen ensimmäinen partiotoimintaan osallistuva jäsen ja kaikki yli 17-vuotiaat partiolaiset maksavat I-maksun. Alennetun II-maksun maksavat saman perheen muut alle 17-vuotiaat partiolaiset, ja sen suuruus vuonna 2023 on 49,50 € (sisältäen piirin ja Suomen Partiolaisten osuudet). III-maksun maksavat 4-6 -vuotiaat, perhepartioon osallistuvat lapset ja sen suuruus on 12,25 € (sisältäen vain Suomen Partiolaisten jäsenmaksuosuuden).

Partion jäsenmaksun laskuttaa keskusjärjestö Suomen Partiolaiset. Jäsenmaksu sisältää partiovakuutuksen. Lue lisää jäseneduista Suomen Partiolaisten jäsenetusivulta.

Jäsenmaksuvapautus

Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten mahdollisuus harrastaa partiota. Jäsenmaksusta vapauttamista voi anoa ympäri vuoden, anomus tulee kuitenkin tehdä ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää. Jäsenmaksuvapautuksen myöntää Suomen Partiolaiset- FInlands Scouter ry.

Jäsennmaksuvapautus anotaan Suomen Partiolaisten kotisivuilta, kohdasta ”Jäsenmaksuvapautus”Jäsenmaksuvapautuksen anomiseen tarvitset tunnukset Partiorekisteri Kuksaan (PartioID).

Jäsenmaksuvapautusta voi hakea jäsen tai alle 18-vuotiaiden osalta huoltaja.  Hakemuslomakkeen voi täyttää vain täysi-ikäisen PartioID-tunnuksilla. Jäsenmaksuvapautuksen hakeminen tapahtuu alla olevalla sähköisellä lomakkeella.

Huomaathan, että jäsenmaksuvapautus on tarkoitettu ensisijaisesti alaikäisille lapsille. Jokaisen lapsen jäsenmaksuvapautus tulee hakea erikseen sähköistä hakemusta käyttäen.

Apua ja ohjeita jäsenmaksuvapautuksen anomiseen löydät Suomen Partiolaisten sivuilta.

Ongelmia jäsenlaskussa

Jos saat virheellisen laskun tai sinun ei pitäisi saada laskua ollenkaan, ole yhteydessä ensisijaisesti omaan lippukuntaasi. Jäsenyysasiat hoidetaan siis lippukunnassa, sillä olette lippukunnan jäseniä. Jos kuitenkaan ette saa yhteyttä lippukuntaan, voitte olla yhteydessä osoitteeseen palvelu @ partio.fi [poista ylimääräiset välilyönnit]. Laita viestiin mukaan koko nimesi ja jäsennumerosi ja kerro mikä jäsenlaskussasi on väärin.