Kymenlaakson partiopiiri järjestää tämän vuoden lokakuussa partiotaitojen SM-kilpailut, Rysky24:n. Pidämme kunnia-asiana tämän tasoisten kisojen järjestämistä, ja niiden toteuttamiseksi tarvitaan piirin lippukuntien yhteispeliä.

Mikä ihmeen rysky? Rysky on käsikäyttöinen, jyviä akanoista erottava puimakone, joita oli käytössä Suomessa 1800-luvun alussa. Rysky24-kisoissa mennään metsä ryskäten, ryskytetään, rytistään ja ryskätään, kun on erotettu jyvät akanoista.

Teemana syksy, sadonkorjuu ja Kymenlaakso

Rysky24-kisat pidetään 5. – 6.10. Kuusankoskella. Kisakeskuksena toimii Tähteenkadun koulu. Kilpailun teema rakentuu suomalaisen syksyn ja sadonkorjuun ympärille, jossa korostuu luonto ja luontosuhde, kestävä kehitys, suomalainen ruoka sekä kymenlaaksolaisuus. Teema näkyy kisatehtävissä ja tehtävien raaka-aineina käytetään lähialueiden tarjontaa.

Kisoihin odotetaan osallistuvan 125 vartiota ympäri Suomen. Tehtävärasteja on noin 15 ympäri Kuusankosken metsiä. Jokaiselle rastille on kisaajille suunnitteilla mielenkiintoisia, partiomaisia tehtäviä.

Hommiin kisakeskukseen, rasteille tai muuhun pestiin?

Tule mukaan tekemään kisoja huippukivaan porukkaan! Kilpailujen suunnittelu on käynnistynyt jo viime kesänä ja tahti kiihtyy kohti lokakuuta. Kisastaabi kutsuu sinut toteuttamaan onnistunutta ja kymenlaaksolaisen näköistä kisatapahtumaa kisakeskuksen, tulostoimiston, viestinnän tai tehtäväradan pesteissä. Paljon on vielä mahdollisuuksia päästä mukaan tämän vuosikymmenen tärkeimpään, kymiläisten toteuttamaan tapahtumaan!

Pestihaku on käynnissä juuri avatuilla Ryskyn sivuilla:  https://kymenlaakso.partio.fi/nyt/rysky24-partiotaitokilpailut/.

PS. Ota Ryskyn ig-tili seurantaan: @rysky24ptsm !