Partiolaiset yhdessä UPM:n ja somevaikuttajien kanssa halusivat tuoda nuorten äänen kuuluviin ja keräsivät viime vuoden aikana nuorten ajatuksia, ideoita ja huolia ilmastoon ja ympäristöön liittyen Ilmastoreppu pääministerille -somekampanjassa. Nuorten viesteissä korostuvat huoli ja pelko tulevaisuudesta, ongelman jättäminen nuorten ratkaistavaksi ja ilmastotekojen pitkittäminen. Moni nuori on jakanut Ilmastoreppuun myös konkreettisia keinoja ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. (Suomen Partiolaiset 10.2.2022) 

Pääministeri Sanna Marinille luovutettiin 9.2.2022 nuorten viestejä täynnä oleva Ilmastoreppu. Ilmastorepun avulla nuoret saivat tuoda ilmastonmuutokseen liittyen ideoitaan, ajatuksiaan, ehdotuksiaan ja huoliaan kuuluviin. Kampanjaan liittyen toteutettiin myös somekampanja, jossa tunnetut somevaikuttajat toimivat ilmastoreppureissaajina ja pohtivat esimerkiksi omaa luontosuhdettaan sekä erilaisia ilmastofaktoja asiantuntijoiden kanssa. 

Ilmastoreppu luovutettiin myöskin Kymin alueella Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikalle jo joulukuussa 2021. Piirin varajohtaja (2021) Elina Toimela ja Kouvolan Metsäveikkojen tarpoja Totte Toimela luovuttivat Ilmastorepun Kouvolan kaupunginjohtajalle 16.12.2021. Toikka on itse entinen partiolainen ja vakuutti kaupungin olevan mukana ilmastotalkoissa. 

Kuvassa Elina Toimela (vas.), Totte Toimela ja Marita Toikka