Vuoden 2023 aikana Kymistä löytyi paljon aktiivisia kisaajia, jotka rantautuivat eri tyyppisiin partiotaitokilpailuihin usealla eri paikkakunnalla Suomessa. Marraskuussa Kymistä osallistui useampi vartio Helsingissä järjestettyyn Hiipivä haamu -partiotaitokilpailuun.

On marraskuun ensimmäinen sunnuntai. Aamuinen Helsinki on vasta heräilemässä, mutta kaduilla kulkee jo pitkään valmistautuneita kisailijoita. Bio Rex -elokuvateatterissa on alkamassa aloitusvideo, jota on syytä katsoa silmät tarkkana. Hiipivä Haamu on alkanut.

Kymistä lähti matkaan muutama vartio. Myös Smurffiinat (KTP) olivat Hiipparissa liikenteessä. Smurffiinoiden Hiippari alkoi jo muutama viikko aiemmin, kun ennakkotehtävät julkaistiin. Ennakkotehtäviä tehtiin tuntitolkulla, ja apuna käytettiin muun muassa kavereita, erilaisia karttasovelluksia ja omia aivonystyröitä. Jokaisella vartiolaisella oli omat vahvuutensa, mikä helpotti tehtävien tekemistä hurjasti. Miltei aina ennakkotehtäviin kuuluu myös kaupunkikierros, joka tehdään jossain päin Helsinkiä, ja johon kerätään erilaisia huomioita matkan varrelta. Tällä kertaa Smurffiinat kerääntyivät yhteen päivää ennen kisaa, ja selvittivät silloin myös kaupunkikierroksen mysteerit.

Aamulla Smurffiinat suunnistivat elokuvateatteriin, jossa selviäisi päivän kulusta hiukan enemmän. Selvisi, että Hiipparin maailmassa on käynnissä EÜ-kömissääri vaalit, ja tehtävänä olisi käydä kolmen ehdokkaan luona. Lisäksi Smurffiinoiden tulisi selvittää, miten Meütro-operaatio ja uusi Luxemburgissa kehitetty ääniviihdyke DopaVox liittyvät päivän tapahtumiin.

Smurffiinat aloittivat matkansa Sisar Venuksen luona, jonka kampanjointi perustui synnittömyyteen ja säntillisyyteen. Hän inhosi toista ehdokasta Brünoa ja kannatti Meütroa. Seuraavaksi vartio siirtyi Synnittömien Sänttiseuran tiloihin. Siellä selvisi, että seura kerää kyyneliä, hikeä ja henkäyksiä lähettääkseen ne laboratorioon. Aika epäilyttävää, ainakin Smurffiinoiden mielestä…

Matka jatkui DopaVox-bileisiin, ihka ensimmäisiin laatuaan ainakin Smurffiinoille. Bileissä soi musiikki ja siellä piti tunnistaa erilaisia hajuja. Lisäksi bileistä löytyi myös lymyilevä haamu, joka on piilotettuna aina jonnekin Hiipparin rastille. Ensimmäinen haamu minkä Smurffiinat ovat kisataipaleellaan löytäneet. Ja niinpä Smurffiinat matkasivat DopaVox-bileistä syömään, ettei nälkäkiukku yllätä.

Ruokailun jälkeen Smurffiinat suuntasivat seuraavalle rastille, jossa pääsi kuulemaan vaaliehdokas Brünon tiedotustilaisuutta. Tilaisuutta piti seurata tarkasti, sillä panelistien liikkeistä sekä puheista piti pitää kirjaa. Tämän jälkeen Smurffiinat suuntasivat Meütroasemalla sijaitsevaan laboratorioon, missä oli ohjeet DopaVoxin valmistamiseen.

Smurffiinoiden yllätykseksi he ratkaisivat Jemman arvoituksen ja saivat selville vielä yhden rastin sijainnin. Vartio suuntasi Väinö Auerin kadulle, missä Jemma rasti sijaitsi. Siellä oleilivatkin Brünon aiemmat (ja ehkä nykyisetkin) assistentit, jotka osasivat kertoa lisätietoja EÜ-kömissääriehdokas Brünosta.

Maaliin suunnattuaan Smurffiinat kirjoittivat paperille kaiken, mitä päivästä olivat saaneet irti. Kaikkea ei tietenkään voinut tietää, eivätkä Smurffiinat tiedä vieläkään miten mitkäkin asiat liittyvät toisiinsa. Palkintojenjako pidetään maanantaina 11.12. Klo 18 Oodissa, jolloin vartion sijoituksen sekä päivän todellisen kulun saa tietää. Smurffiinat odottavat jännityksellä, kuinka nappiin kaikki arvaukset menivätkään. Smurffiinoiden mielestä kilpailu oli mahtava, ja aikovat mennä taas ensi vuonna uudestaan.

Hiipivä Haamu on Helsingissä järjestettävä salapoliisikilpailu partiolaisille. Vartiot kilpailevat kahdessa eri sarjassa, nuorempien ja vanhempien sarjassa. Vartiot vierailevat päivän aikana eri rasteilla, jotka selviävät aloitusvideon yhteydessä saatavasta sanomalehdestä, Päivän Pamauksesta. Lisäksi jokaisessa kisassa on Jemma-rasti, joka löytyy vihjeiden avulla. Rasteilta löytyy enemmän ja vähemmän tärkeitä vihjeitä, joiden avulla vartioiden tehtävänä on päätellä, miten rastit ja niiden tapahtumat liittyvät toisiinsa. Kilpailu sopii lapsille, nuorille ja lapsenmielisille aikuisille.