Partiolippukunnat Haminan Rantarillit ja Nuotio-Vehkat tekivät kymmenen päivän leirimatkan Norjaan ja Ruotsiin kesä-heinäkuun vaihteessa. Leirimatkan suunnittelu ja varainhankinta oli aloitettu noin neljä vuotta aikaisemmin.

Bussi seisoo talon vieressä, jonka terassille on laitettu Suomen lippu ja partiolaisten banneri.

Matka taittui turvallisesti Vuorelan bussilla ja kuskit löytyivät partiolaisten joukosta.

Leirimatkalla oli mukana 35 partiolaista ja kahdeksan huoltajaa. Lähdimme Haminasta aamuvarhaisemmalla kohti Tornio Campingiä, jossa oli ensimmäinen yöpyminen. Seuraavana päivänä koitti pitkä ajo Ruotsin halki kohti Lofootin saariryhmää. Lofooteilla majapaikkamme oli Lofoten Camping Storfjord, jossa saimme erinomaista palvelua. Puoljoukkuetelttamme herätti positiivista huomiota muissa leirintäalueen matkailijoissa. Sekä partiolaisten perinteisellä iltanuotiolla leikkimämme ponileikki, nosti hymyn korviin.

Lofoottipäivien aikana vierailimme viikinkimuseolla, jossa meille opas kertoi viikinkien historiaa. Meillä oli mahdollisuus kokeilla viikinkien aseita ja asusteita sekä tutustua viikinkien elämään erilaisissa työpajoissa. Ohjelmamme oli suunniteltu niin, että jokainen pystyi valitsemaan sopivan reitin ja kohteen oman kuntonsa ja mielenkiintonsa mukaan. Matkan aikana valloitimme Vestvågtindenin, Glomtindenin ja Reinebringenin, johon kiivettiin noin 1500 rappusta. Näimme erikoisimman jalkapallokentän niemen kärjessä Henningsvaerissa sekä ihania kalastajakyliä.

Teimme vierailun Skrovan saarelle, jonka lauttamatkan aikana muutama meistä näki vilauksen valaista, mutta emme saaneet ikuistettua niitä kameraan. Saarella bussimme herätti huomiota, koska siellä ei ollut aiemmin vieraillut bussia. Paikalliset ikuistivat bussimme moniin valokuviin.

Partiolaisia tekemässä ruokaa trangialla pöydän päällä.

Partiolaisten tapaan osa ruoista tehtiin maastossa trangioilla ja leirissä tehtiin päivällinen yhdessä kaasukeittimillä. Olimme kuivanneet jo ennakkoon lihat trangiaruokia varten helpottaaksemme maastossa ruoanlaittoa. Muutama oli ottanut mukaansa kalastusvälineet, mutta laskuvesi ei tuonnut heille kalaonnea. Sään puolesta meillä oli loistavat ilmat. Aurinko paistoi lähes pilveettömältä taivaalta ja lämmintä oli yli 20 astetta. Paluumatkalla yövyimme Kiirunan Camp Ripanissa katkaistaaksemme kahden päivän istumisen bussissa. Haaparantaan saavuttuamme kävimme CandyWorldissa, jossa oli odotettu pysähtyminen. Karkkiostoksia tehtiin kilokaupalla. Viimeinen yö vietettiin Tornion Camping alueella.

Lisää kuvia leirimatkasta löytyy sosiaalisesta mediasta #hrrnuvelofooteilla.