Vuoden Toimivaksi partiojohtajaksi valittiin kouvolalainen Monica Åhman

Vuoden 2024 Toimiva partiojohtaja -apuraha on myönnetty kouvolalaiselle Monica Åhmanille. Monicalla on tällä hetkellä työnalla lippukuntansa Myllykosken Koskikarojen siirtymäperinteiden luominen ja vuonna 2027 edessä siintävä Puolan maailmanjamboreeprojekti.

Vuoden 2024 Toimiva partiojohtaja Monica Åhman. Kuva: Susanna Ronkainen

Monica on aktiivinen partiojohtaja, joka aloitti partion ekaluokkalaisena alun perin äitinsä patistamana. Partio imaisi kuitenkin mukaansa ja Monica onkin ollut aktiivisesti mukana Myllykosken Koskikarojen toiminnassa jo yli 20 vuotta. Lisäksi hän toimii Kymenlaakson Partiopiirin valmentajana auttaen piirin lippukuntia toiminnan kehittämisessä.

”Partiossa pääsee kehittämään itseään monella eri osa-alueella. Merkityksellisimmät opit liittyvät ryhmätaitojen, johtajuuden ja oman itsensä kehittämiseen. Partiossa on mahtavaa, että pääsee kokeilemaan itselle uusia juttuja turvallisessa ympäristössä”, Monica kertoo.

Johtamisen teemat ovat tuttuja Monicalle myös työelämästä. Hän työskentelee suunnittelija Utin jääkärirykmentissä. Kehittämisluonteinen Monica saa helposti muutkin kukoistamaan. Partio merkitsee hänelle ennen kaikkea luonnosta huolehtimista, ystävyyttä yli rajojen, itsensä kehittämistä ihmisenä sekä hyvien kokemusten luomista lapsille ja nuorille.

Kysyttäessä parasta partiomuistoa, Monican on vaikea löytää vain yhtä muistoa. Partiota harrastuksena hän suosittaa varauksetta aivan kaikille, sillä partiosta löytyy oma paikka ihan jokaiselle.
”Parhaat muistot syntyvät ihmisistä ja yhdessä tekemisestä. Partiossa pääsee tutustumaan erilaisiin ihmisiin ja kokeilemaan uusia juttuja mahtavien tyyppien kanssa”, Monica kannustaa.

Toimiva partiojohtaja -apuraha

Partiosäätiö myöntää kerran vuodessa kahdelle nuorelle partiojohtajalle Toimiva partiojohtaja -apurahat. Apurahan suuruus on 1 000 euroa, ja sen jakamisen tarkoituksena on kohottaa nuorten partiojohtajien tekemän vapaaehtoistyön yleistä arvostusta sekä korostaa toiminnan suurta yhteiskunnallista merkitystä. Palkitut valitaan partiopiirien nimeämien ehdokkaiden joukosta, ja apuraha on tarkoitettu käytettäväksi saajan henkilökohtaiseen partiokoulutukseen kotimaassa tai ulkomailla.