Partiolaisten adventtikalentit myynnissä – jo 75 vuoden ajan

Tänä vuonna on aika juhlia: perinteikäs adventtikalenteri on tuonut joulun suomalaisiin koteihin jo 75 vuoden ajan! Kuuluuko partiolaisten adventtikalenteri sinunkin jouluusi?

Adventtikalenteri tuli Suomeen jo vuonna 1947. Suomen Partiotyttöjen johtaja Tessi Fazer sai idean Ruotsissa näkemästään adventtikalenterista. Vaikka aivan ensimmäinen adventtikalenteri ei osoittautunut myyntimenestykseksi, nykyään kukaan ei voine kieltää adventtikalenterin asemaa osana suomalaista jouluperinnettä.

Tänä vuonna Ninka Reittun kuvittamassa adventtikalenterissa lumisen talon pihassa lapset ruokkivat erilaisia eläimiä, uten ponia, possuja sekä jäniksiä.

Adventtikalenteri pitää pintansa

Vaikka joulukalentereita on kaikenlaisia, on adventtikalenterilla perinteisenä kuvakalenterina vankka ihailijakunta. Monelle kalenterin ostajalle adventtikalenteri on se ainoa oikea joulukalenteri. Joka vuosi myös uudet ostajat löytävät jouluilon adventtikalenterin avulla.

Viime vuonna partiolaiset tekivät kaikkien aikojen ennätysmyynnin, kun adventtikalenterien avulla kerättiin yli kolme miljoonaa euroa partiotoiminnan tueksi. Adventtikalenterien myyminen onkin partiolaisten merkittävin varainhankintakampanja. Myynnin avulla nuoret partiolaiset oppivat kaupankäynnistä ja taloudesta, mutta myös ihmisten kohtaamisesta sekä yhteisen hyvän eteen toimimisesta.

Vuoden 2022 adventtikalenterin kuvittaja on Ninka Reittu

Partiolaisten adventtikalenterin on tänä vuonna kuvittanut Ninka Reittu. Reittu on suosittu lastenkirjailija ja sarjakuvapiirtäjä, jonka suosittuihin teoksiin lukeutuvat muun muassa Ystäväni Pulla Vehnänen, Sinä olet superrakas ja Messi ja Mysteeri -kirjat sekä Prinsessa Pikkiriikin kuvitukset.

Kuvituksen lisäksi Reittu on myös kirjoittanut partiolaisten joulutarinan, joka täydentää ihastuttavaa kalenterikuvitusta. Joulutarinan neljä osaa julkaistaan adventtisunnuntaisin sekä luettavassa että kuunneltavassa muodossa.

Adventtikalenterin ensimmäisen luukun saa avata jo 27.11. Osta siis oma kalenterisi pian!

Nyt sitä saa – partiolaisten adventtikalenteri on taas myynnissä

Partiolaiset myyvät adventtikalentereita 5.12. asti ympäri Suomen ja verkkokaupan kautta. Kiitos, että tuet partiolaisia ostamalla adventtikalenterin!