Pestikuvaukset

Hallitustehtävistä yleisesti

Piirihallituksen tehtävät ovat ajankäytöllisesti tiiviitä pestejä. Pestit ovat viikoittain työtä vaativia, välillä myös päivittäin. Pestit on kuitenkin tarkoitettu opiskelun tai työn ohessa tehtäviksi. Tehtävä ei siis ole päätoimi, mutta jotta tehtävä tulisi hoidettua hyvin, tulee sen olla ensisijainen pesti partiossa. Muiden pestien samanaikaisuus voi olla haaste, mutta kukin tuntee itsensä ja jaksamisensa parhaiten.

Piirihallitus kokoustaa 8–12 kertaa vuodessa. Lisäksi kukin toiminnanala kokoustaa toiminnanalasta vastaavan jäsenen johdolla 5–10 kertaa vuodessa. Lisäksi päälle tulevat mahdolliset muut kokoukset, projektit sekä kehityshankkeet, joita on vaikea ennustaa ennalta.

Pestiin on mahdollista saada sitä tukevaa koulutusta piirin kustannuksella piirin tai keskusjärjestön kursseilla puheenjohtajan kanssa sovitusti. Pestikeskustelut pidetään vuosittain ja niihin on halutessa mahdollisuus myös useammin. Perehdytystä pestiin saa puheenjohtajilta, omalta ryhmältä, toimihenkilöiltä ja usein myös tehtävän edelliseltä haltijalta.

Hallituksen tehtävät

  • piirin kokonaisuuden johtaminen
  • toiminta- ja taloussuunnitelman toteuttamisen varmistaminen
  • budjettiraamin määritteleminen, talouden seuranta
  • puheenjohtajien tehtäväsalkun (katso alla tehtävät) toteuttaminen
  • henkilöiden nimeäminen ja pestaaminen piirin ryhmiin ja jaostoihin
  • riittävän henkilöstöresurssin varmistaminen
  • edunvalvonta, yhteiskuntasuhteet, ulkoinen kuva sekä yhteistyö muiden piirien ja SP:n kanssa
  • ansiomerkit ja muu kiitos-järjestelmä
  • partion tradition tallentaminen

Tehtäväkohtaiset pestikuvaukset

Huom! Poista alla olevista sähköposteista ylimääräiset välilyönnit, jos kopioit niitä tekstistä.

Piirinjohtaja

Piirinjohtajan pesti on niin arkea kuin juhlaakin. Arkeen kuuluu piirin toiminnan ja talouden suunnittelua ja toteutumisen johtamista. Arki pyörii yhdessä piirihallituksen kanssa, piirin varajohtaja rinnalla yhdessä vastuuta jakaen. Piirinjohtaja ei tee itse suuria päätöksiä, mutta on avainasemassa niiden valmistelussa, työstämisessä ja viestimisessä. Valtakunnalliseen toimintaan piirinjohtaja pääsee tutustumaan kaikkien piirien johtajien yhteisissä tapaamisissa ja tilaisuuksissa, ja niistä saakin mainiota virtaa ja vertaistukea omaan johtamiseen. Yhteistyötä tehdään myös partiotyöntekijöiden kanssa, ja hallinnon oma työntekijä onkin piirin johdon korvaamaton apu. Arjen vastapainoksi piirinjohtajan pestiin kuuluu myös juhlaa, koska piirin edustaminen erinäisissä tilaisuuksissa on yleensä piirinjohdon homma.

Tarjolla onkin nyt kahden vuoden pesti piirin ehdottomalla näköalapaikalla. Pestissä vaaditaan partiotoiminnan tuntemista, hyvää organisointikykyä ja kommunikointitaitoja. Jos niitä ei vielä ole, pesti kyllä opettaa nopeasti, tarvitaan vain riittävästi intoa.

Maria, maria.sakki @ partio.fi

Ohjelma

Kaksivuotispestini piirihallituksessa päättyy, ja siksi tarjolla olisi nyt paikka henkilölle, joka haluaa antaa eväitä piiritasolla yksittäisille partiolaisille. Partiolaisten tiedot ja taidot luovat perustan lippukuntien toimintaan. Pääsee läheltä näkemään kehitystä ja onnistumisen elämyksiä. Sekä upea mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaista partiota Kymenlaaksossa on tarjolla tulevaisuudessa! Apuna on mm. loistava piirihallitus ja kisatiimin jäsenet.

Ohjelma vastaavan pestiin kuuluu vapaamuotoisempien kurssien järjestäminen ja kisatiimin avustaminen. Älä huoli ei tarvitse osata itse kaikkia taitoja, vaan ainoastaan keksiä kuka voisi kursseja järjestää.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin kerron mielelläni lisää!
Siiri, siiri.kankanen @ partio.fi

Kasvatus

Olisitko sinä vuoden 2023 kasvatusvastaava?

Tässä pestissä johdat kahta jatkuvasti kehittyvää jaostoa, joista toinen keskittyy perhepartio- ja sudenpentu-/seikkailijatoimintaan, ja toinen vaeltajatoimintaan. Saat organisoida erilaisia ikäkausitapahtumia Kymenlaakson alueella, kuten tasava-tapaamisia sekä iltaretkiä ja näiden lisäksi pääset myös mukaan valtakunnallisten partiotapahtumien sekä ohjelmapainotusten kehittämiseen.

Tukenasi on palvelualueen työntekijä, joka auttaa asiassa kuin asiassa. Apua ja neuvoja saa myös piirihallituksen ihanalta porukalta.

Ilmianna itsesi tai kaverisi mikäli partiokasvatus kuulostaa kiinnostavalta!
Lotta, lotta.seppanen @ partio.fi

Vapaaehtoistuki

Hei sinä joka olet kiinnostunut koulutuksista ja vapaaehtoisten hyvinvoinnista. Piirihallituksessa vapautuu Vapaaehtoistuen edustajan paikka.
Pestissä pääset suunnittelemaan koulutuksia ja tapahtumia vapaaehtoisille.
Pääset myös verkostoitumaan muiden piirien edustajien kanssa laajennetuissa valiokunnissa kaksi kertaa vuodessa, näissä tapaamisissa suunnitellaan tulevia uudistuksia mm. koulutuksiin. Syksyllä on vapaaehtoistuen foorumi joka on mainio paikka tutustua muihin edustajiin. Pestissä on apuna koulutusohjaajat ja koulutusryhmä.

Kristiina, kristiina.makinen @ partio.fi

Viestintä

Viestinnän ja markkinoinnin hallituspesti etsii tekijää. Kaksivuotisessa pestissä pääset edistämään Kymin viestintää yhdessä oman viestintä-tiimin kanssa. Pestiin sisältyy tapahtumien markkinoinnin suunnittelua, koulutusten suunnittelua sekä ihan mitä vaan mitä ikinä keksit. Pelkän Kymin sisälle toiminta ei jää, sillä SP:n laajennetussa viestintävaliokunnassa pääset ideoimaan ja inspiroitumaan siitä millaista tulevaisuuden partioviestintä on. Ja yksin ei tarvitse koskaan tehdä vima-tiimin ja hallituksen lisäksi apunasi on myös ammattitaitoinen viestinnän työntekijä. Jos kiinnostuit lisätietoa voi aina kysyä!

Salla, salla.myllyla @ partio.fi