Ehdokasesittelyt

Tällä sivulla esittelemme ehdokkaat sitä mukaa, kun ehdokkaita hallituspesteihin tulee.

Kiinnostaako pesti tai haluatko siitä lisätietoa?

Kiinnostaako jokin pesti tai tiedätkö hyvän tyypin tiettyyn pestiin? Ota yhteyttä Elina Toimelaan, elina.toimela @ partio.fi.

Piirin varajohtaja

Elina Saukkonen

Olen Elina Saukkonen Kotkasta ja kuulun Karhulan Kantterellien äänekkääseen valiojoukkoon.
Liityin takaisin partioon reilut 10 vuotta sitten oikeastaan vähän vahingossa ystävän kautta ja siitä lähtien olen toiminut eri pesteissä lippukunnassani, tällä hetkellä pestijohtajana ja luotsina.

Partio harrastuksena on monipuolinen ja sopii arvoihini, koska yhteistyöllä ja yhdessä tekemällä kaikesta syntyy jotain parempaa!

Haen piirin varapuheenjohtajan paikkaa, koska minulla on paljon sanottavaa, enkä pelkää sanoa asioita ääneen, teen sen myös tarvittaessa muiden puolesta. Haluan pitää Kymenlaakson partiopiirin toiminnan kymiläisenä ja kehittää toimintaa kuuntelemalla myös jäsenistön ääntä, kunnioittaen perinteitä ja hyviksi havaittuja käytäntöjä.

Fun fact: toimin myös eräänlaisena ”Seppo Taalasmaana” Kantsuissa eli korjailen ja näpertelen kaikenlaista Munkalolla.

Y-suhteista vastaava hallituksen jäsen

Tea Rosilainen

Olen Tea Rosilainen ja asun tällä hetkellä Oulussa. Lippukuntani on Karhulan Kanttarellit. Olen harrastanut partiota 11 vuotta.

Lippukunnassani olen toiminut mm. vartionjohtajana, hallituksen jäsenenä, lippukunnan varajohtajana ja lippukunnanjohtajana. Suomen partiolaisissa olen kansainvälisten yhteyksien valiokunnan jäsen ja järjestämässä yhteiskuntasuhdetrainee -kurssia 2023. Olin myös mukana Suomen delegaatiossa WAGGGSin maailmankonferenssissa tänä vuonna.

Haen y-suhteiden piirihallituspestiin, sillä yhteiskuntavaikuttaminen ja yhteiskunnalliset asiat ovat tulleet partiossa minulle merkittäviksi aiheiksi. Mielenkiinto edellä mainittuja asioita kohtaan kasvoi entisestään y-trainee -kurssin jälkeen. Haluan tutustua paremmin piiriini ja sen toimintaan, sekä kehittää omaa osaamistani.

Tähän piirihallituspestiin haluan antaa uudenlaisia näkökulmia ja kehitysideoita, koen että minulla olisi paljon annettavaa. Minulle on kertynyt hyviä työkaluja aiemmista pesteistä ja kokemuksista, joita koen pystyväni hyödyntämään tässä pestissä. Haluaisin aktivoida ja kannustaa piirin nuoria yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, mm. käymään y-trainee kurssin, josta saa hyviä ja konkreettisia oppeja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja sen tarpeellisuudesta.

Fun fact: En pidä kylmästä tai lumesta, mutta päätin silti muuttaa Ouluun (toki opiskelujen perässä).

Ohjelmasta vastaava hallituksen jäsen

Olen Markus ”Make” Tuohimäki Myllykoskelta, lippukunta Myllykosken Koskikarat. Yhteensä yli 20 vuotta jäsenyyttä kahdessa eri lippukunnassa.

Pestejä on ollut vartionjohtaja, hallituksen jäsen, kalustonhoitaja, laumanjohtaja.
En ole aiemmin piirin pestejä hakenut ja olen hetken aikaa asiaa salaa pohtinut. Nyt saattoi löytyä itselle mieleinen. Olen kiinnostunut taitojen opettamisesta, ja toivottavasti pesti tarjoaa reitin oman osaamisen jakamiselle.

Fun fact: Olen Pohjois-Karjalan partiolaisten kasvatti. Ilmenee toivottavasti enemmän hyvässä mielessä.

Vapaaehtoistuesta vastaava hallituksen jäsen

Olen Tommiskan Ulla. Asun perheeni kanssa Kouvolassa Alakylän pellon laidassa. Aloitin partion 7-vuotiaana, tuolloin sukunimeni oli Pyötsiä.

Olen toiminut Kouvolan Tyttöpartiossa sudenpentu- ja seikkailijaikäisten johtajana sekä hallituksen jäsenenä. Olen myös toimittanut piirin jäsenlehteä Jänkämää. Tyttöpartion täyttäessä 100 vuotta olin mukana juhlien järjestelyissä.

Partiopolkuni on pitkä, vaikka välillä olenkin ollut pois tai toiminut taustalla. Parhaillaan suoritan Ko-Gi-koulutusta ja uuden osaamiseni annan piirin käyttöön.

Piirihallituspestissä haluan tutustua uusiin partioystäviin ja etsiä keinoja vapaaehtoistyön tukemiseen.

Fun fact: Tänä kesänä opettelin käyttämään moottorisahaa.

Kasvatuksesta vastaava hallituksen jäsen

Olen Vilhelmiina Sipola, partionimeltä Vilkku. Asun Kotkassa ja oma lippukuntani on Merihaukat.
Lapsuudessani ja nuoruudessa olen ollut partiossa Etelä-Karjalassa Lauritsalan Sinisiskoissa ja opiskeluaikoina kävin vähän muuallakin pyörähtämässä. Nyt, kun omat lapset aloittivat partion olen jälleen aktivoitunut.

Tällä hetkellä toimin sudenpentulauman akelana, jota johdan nyt kolmatta vuotta. Sen lisäksi kuulun lippukunnan hallitukseen. Harrastuksen lisäksi partio kuuluu nykyään myös työhöni ja kuulunkin sepporyhmään eli seurakunnan partiotyöntekijöistä koottuun ryhmään.

Haluan olla mukana kasvatustyössä niin partiossa harrastuksena kuin työni puolesta. Haluan oppia partiosta lisää ja ottaa seuraavan askeleen omalla partiopolullani. Haluan haastaa itseäni ja kehittää omaa osaamista partiossa. Sen myötä haluan olla mahdollistamassa ja kehittämässä kymiläistä partiota lapsille ja nuorille. Haluan kehittää piirin ikäkausien ohjelmaa monipuoliseksi ja sellaiseksi, että lapset ja nuoret kokisivat sen hyväksi toiminnaksi. Sellaiseksi toiminnaksi, että kannattaa olla mukana partiossa.

Partio on itselleni ollut voimavara ja se paikka, jossa on ollut hyvä ja turvallinen olla ja kasvaa. Toivottavasti se voisi olla myös muille turvallinen ympäristö.

Fan fact: Geokätköilyn myötä olen käynyt lähes jokaisessa Suomen kunnassa/kaupungissa.

Aluetyöstä ja moninaisuudesta vastaava hallituksen jäsen

Olen Jaana Ukkola Myllykoskelta ja lippukuntani on Myllykosken Koskikarat. Partiossa olen ollut 43 vuotta, tosin tuohon aikaan kuuluu välivuosia toiminnasta ja eri lippukuntia ja piirejä.

Partiopestejä on vuosien varrelta kertynyt vartion johtajasta sudarijohtajaan, SM-PT-kisojen sarjan johtajaan, alaleirin johtajaan ym. pikkupestejä.

Piirihallitukselta odotan hyvää eteenpäin katsovaa yhteistyötä piirin toiminnan hyväksi, jossa olen yksi linkki yrittäen tehdä parhaansa.

Fun fact: Osaan laulaa turkkilaisen rakkauslaulun turkiksi (vaikka en välttämättä ihan ymmärrä kaikkia sanoja).