Rysky24-kilpailukutsu

Kymenlaakson Partiopiiri kutsuu kaikki partiolaiset ja partiosta kiinnostuneet osallistumaan Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n partiotaitojen syys-SM-kilpailuun Kuusankoskelle Kouvolaan 5. – 6.10.2024.

Säännöt  

Kilpailussa noudatetaan Suomen Partiolaisten (SP) 1.4.2019 voimaan tulleita partiotaitokilpailujen sääntöjä.  

Osallistumisoikeus 

Osallistumisoikeus on kaikilla SP:n vuoden 2024 jäsenmaksun maksaneilla partiolaisilla. Vartio edustaa vain yhtä lippukuntaa tai piiriä. Vartioon voi kuitenkin kuulua jäseniä useasta lippukunnasta tai piiristä.  

Partioon tutustujat (EVP) voivat osallistua ilman jäsenmaksua, jos he eivät ole aiemmin tutustuneet partiotaitokilpailuun kilpailijana, sekä ulkomaisten partiojärjestöjen jäsenet, jotka ovat järjestäjän toimesta vakuutettuja tai joiden riittävästä vakuutusturvasta on muuten voitu varmistua.  

Sarjajako 

Osallistujien ikä lasketaan 31.12.2024 täytetyin vuosin. Kilpailuvartion jäsenten katsotaan kuuluvan siihen lippukuntaan ja piiriin, johon heidät on SP:n ylläpitämässä jäsenrekisterissä merkitty, ellei asianomainen piiri heille muuta lippukuntaa vahvista.  

Keltaisessa sarjassa ei kilpailla suomenmestaruudesta. Kaikki sarjat kilpailevat yön yli ja yöpyvät maastossa.  

Kilpailun yhteydessä ratkaistaan myös piirien välinen mestaruus.  

Samoaja avoin (Punainen) 

Kilpailuvartiossa on neljä 14 – 18-vuotiasta jäsentä. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 68 vuotta. Kilpailureitin pituus on n. 23 km.  

Samoaja naiset (Sininen) 

Kilpailuvartiossa on neljä 14 – 18-vuotiasta jäsentä, jotka kaikki ovat naisia. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 68 vuotta. Kilpailureitin pituus on n. 23 km.  

Vaeltaja avoin (Harmaa) 

Kilpailuvartiossa on kolme vähintään 18-vuotiasta jäsentä. Sarjan sisällä ratkotaan vaeltajaikäkauden mestaruus niiden vartioiden kesken, joiden kaikki jäsenet ovat 18 – 23 -vuotiaita. Tämä tehdään poimimalla kyseiset vartiot erilleen yhteisestä tulosluettelosta, tehtävien pisteitä ei lasketa erikseen. Kilpailureitin pituus on n. 28 km. 

Vaeltaja naiset (Ruskea) 

Kilpailuvartiossa on kolme vähintään 18-vuotiasta jäsentä, jotka kaikki ovat naisia. Sarjan sisällä ratkotaan vaeltajaikäkauden mestaruus niiden vartioiden kesken, joiden kaikki jäsenet ovat 18 – 23 -vuotiaita. Tämä tehdään poimimalla kyseiset vartiot erilleen yhteisestä tulosluettelosta, tehtävien pisteitä ei lasketa erikseen. Kilpailureitin pituus on n. 28 km. 

Kevyt sarja (Keltainen) 

Kilpailuvartiossa on 2–5 vähintään 15-vuotiasta jäsentä. Kilpailureitin pituus on n. 20 km.  

Ilmoittautuminen  

Ilmoittautumisaika on 1.6. – 10.9.2024. Ilmoittautuminen tapahtuu vartioittain Kuksan kautta. Ilmoittautumislinkki löytyy kilpailun kotisivuilta ilmoittautumisajan alkaessa. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista 21.9.2024 asti korotetulla hinnalla.  

Ilmoittautumisen yhteydessä mainitaan mahdolliset erityisruokavaliot ja vartion majoitustarve. Jälki-ilmoittautuneille ei voida taata erikoisruokavalioita.  Kilpailun aikataulu tarkentuu kesän aikana.  

Osallistumismaksu 

Osallistumismaksu on 120 €/vartio. Jälki-ilmoittautumisen hinta on 180 €/vartio. Osallistumismaksu laskutetaan ilmoittautumisen yhteydessä.  

Osallistumismaksu sisältää kilpailussa jaettavan materiaalin, lattiamajoituksen omin yöpymisvarustein kilpailukeskuksessa (pe-la) sitä tarvitseville, lämpimän aterian ja peseytymismahdollisuuden kilpailun jälkeen, sekä mestaruusmitalit, kunniakirjat ja palkinnot. Kilpailukeskuksessa yöpyvät vartiot voivat tilata etukäteen perjantain iltapalan ja lauantain aamupalan, jotka laskutetaan ilmoittautumisen yhteydessä.  

Kilpailusta pois jääneen vartion osallistumismaksua ei palauteta, mutta piiri voi asettaa tilalle toisen vartion samaan sarjaan. Järjestäjä laskuttaa osallistumismaksut siltä taholta, jonka vartio on ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittanut.  

Huoltajat 

Jos vartiossa on vain alaikäisiä jäseniä, tulee vartiolla olla nimettynä täysi-ikäinen huoltaja. Usealla vartiolla voi olla yhteinen huoltaja, jonka ei tarvitse olla partiolainen. Huoltajat ilmoitetaan Kuksaan vartion ilmoittautumisen yhteydessä. Huoltajat voivat lunastaa huoltajapaketin, jonka hinta on 40 € ja se sisältää lattiamajoituksen (pe-su) omin varustein sekä ruokailut kilpailun yhteydessä.  

Tehtäväluettelo 

Tehtäväluettelo julkaistaan 31.5.2024 mennessä kilpailun kotisivuilla.  Tutustu tehtäväluetteloon tästä

Tvåspråkigheten 

Tävlingsmaterial publiceras och erbjuds endast på finska. Behövs det skriftliga svar, patrullen får svara på svenska. Arrangören avgör i vilka fall en icke-finskspråkig patrull tillåts extra tid för att läsa orderbrev. Vänligen kontakta tävlingssekreteraren så tidigt som möjligt för språkliga behov. 

Lisätietoja  

Kymenlaakson partiopiiri ry 

Kilpailunjohtajat  

Astrid ”Assi” Kovaljeff, Myllykosken Koskikarat ry  

Salla Myllylä, Kouvolan Tyttöpartio ry 

Järjestelysihteeri  

Annika Ukkola, Kymenrannan Tytöt ry 

etunimi.sukunimi(at)partio.fi