Partiolaisten vuoden tärkein varainhankintakampanja eli adventtikalenterikampanja oli hyvä myös Kymenlaakson Partiopiirissä. Valtakunnallisesti kampanja keräsi yli kolme miljoonaa euroa partiotoiminnan hyväksi. Kymissä myynti kasvoi 6,5 % edellisvuoteen verrattuna.

Adventtikalenteri täytti viime vuonna kunnioitettavat 75 vuotta. Partiolaisten adventtikalenteri on tärkeä osa monen suomalaisen joulua. Lisäksi kampanja on tärkeä paikallisille lippukunnille, sillä suurin osa kalenterimyynnillä kerätyistä varoista ohjautuu paikallisten partiolaisten toiminnan tueksi.

Kovaa menoa palvelualue B:llä

Vuoden 2022 alussa astui voimaan partion henkilöstöorganisaatiouudistus. Kymenlaakson Partiopiiri on osa palvelualue B:tä, johon kuuluvat lisäksi Järvi-Suomen Partiolaiset, Hämeen Partiopiiri sekä Etelä-Karjalan Partiolaiset. Adventtikalenterikampanja meni koko palvelualueella loistavasti ja kaikki partiopiirit kasvattivat myyntiään.

Kymissä kampanjaan osallistui tällä kertaa yhteensä 19 lippukuntaa. Kärkipaikalle myynneissä per jäsen nousi tällä kertaa Merihaukat (9,3 myytyä kalenteria/jäsen). Kouvolan Metsäveikot (9,1) sijoittui toiselle sijalle lippukuntien top 10 listalla ja kolmanneksi nousi Merituikut (8,9). Kouvolan Metsäviekot myi neljänneksi eniten kalentereita koko palvelualueella.

Uudet maksutavat helpottavat adventtikalenterimyyntiä lippukunnissa. Kuva: Terhi Takkinen

Piirin parhaat myyjät

Kymissä palkittiin myös piirien kolme parasta myyjää. Kisa oli kova ja myyntimäärät isoja. Ensimmäiselle sijalle sijoittui Venni Myrttinen (Kouvolan Metsäveikot) 215 myydyllä kalenterilla. Toiselle sijalle ylsi Sisu Virtanen (Haminen Rantarillit) 156 kalenterilla. Kolmannelle sijalle 122 myydyllä kalenterilla nousi puolestaan Aino Knaapi (Merihaukat). Huikeaa myyntityötä ja onnittelut jokaiselle upeasta suorituksesta! Piiri on palkinnut parhaat myyjät lahjakorteilla Scandinavian Outdoor Storeen.

Kymenlaakson Partiopiiri onnittelee kaikkia myyjiä ja kiittää ihan jokaista myyjää sekä lippukuntaa loistavasta adventtikalenterikampanjasta. Ilman lippukuntia emme olisi onnistuneet tässä kampanjassa. Jokaisen lippukunnan ja partiolaisen panos on tärkeä varainkeruun onnistumisen kannalta. Nyt on kuitenkin aika pitää pieni huili ja kääntää katseet kohti kevättä ja kesää!