Oletko ikinä miettinyt, miten suurleirien arki onkin saatu sujumaan niin mutkattomasti ja vaivattomasti? Yli 10 000 ihmistä on yhtä aikaa leirikylässä, mutta siltikin vessaan pääse jonottamatta ja ruokailussakin tuntuu olevan vain oma leirilippukunta.  

Sujuvan leiriarjen onnistumisesta on Kajolla vastuussa upea palvelumuotoilijoiden tiimi. Tulevan kesän suurleirin suunnitteluun on ensi kertaa pestattu täysin oma joukko, joka vastaa osallistujien toiveiden sekä tarpeiden toteutumisesta leirillä. 

Tärkeänä osana palvelumuotoilua on ideoiden testaus tositoimissa. Evolla onkin jo tänä keväänä ollut yli 300 tekijää leireilemässä ja pohtimassa, mikä olisikaan kätevin sijainti jäätelökioskille ja kauanko kestää kävely alaleiristä päälavalle. Näin aikaisemmin tehtyjen suunnitelmien toimivuutta päästään testaamaan, ja niitä ehditään hyvin hioa ennen kesällä koittavaa h-hetkeä.  

Omat haasteensa aikainen testaaminen kuitenkin aiheuttaa – kesällä leirialueella ei ainakaan toivottavasti jouduta tekemään lumitöitä! Joitain asioita on myös päästy simuloimaan etänä, esimerkiksi leirin sähköisiä ilmoitustauluja sekä vessakäyntien sujuvuutta on kehitelty oman kodin lämmössä. 

Kajoappi helpottaa leiriarkea 

Kevään mittaan on viimeistelty myös Kajon omaa sovellusta, Kajo Luxia, ja pian se onkin jo kaikkien meidän saatavilla puhelinten sovelluskaupasta! Kajo Lux tuo ratkaisuja modernin leirielämän tarpeisiin. Kuulutko allekirjoittaneen kanssa samaan joukkoon, jonka leirikirjat löytyvät usein leirin jälkeen kosteina, ryttääntyneinä ja käyttämättöminä rinkan pohjalta? Toiveisiinne on vastattu, sillä Kajolla löydät kaikki tarvittavat tiedot leiriappista! 

Kajon leirisovellus tuo ratkaisuja modernin leirielämän tarpeisiin, kun vapautuminen paperin kahleista päästää leirikirjan uusiin ulottuvuuksiin! Sovelluksesta löytyy toki perinteisesti leirialueen kartta sekä viikon aikataulu, mutta miltä kuulostaa taskusta löytyvä Kajo-podcast, leiripeli sekä vanhimmille osallistujille suunnattu työnhakupalvelu? Kajo Lux tuo helposti tarjolle kaiken mitä leirillä tarvitset. 

Sovelluksessa voit päivittää näkymään vain henkilökohtaisen aikataulusi, ja kartalla näkyvän sijainnin avulla suunnistat helposti ohjelmasta toiseen. Kiireen tullessa kannattaa käyttää reittisuunnitelma-työkalua, joka näyttää nopeimman reitin haluamaasi kohteeseen. Myös palautteen anto onnistuu sovelluksen kautta vaivattomasti reaaliajassa, vaikkapa ruokajonossa odotellessasi! Muistathan kuitenkin, että leirillä puhelimien lataus tapahtuu vain varavirtalähteiden kautta. Pakkaa siis matkalaturi rinkkaan ja lataa itsellesi leirikesän trendikkäin sovellus! 

Leirifiilis kattoon 

Kajoa pääsee fiilistelemään jo ennen leiriä Kajo Luxiin tutustumalla, sekä tietenkin leirituotteita tilaamalla! Tuotteet kannattaakin tilata jo etukäteen, jotta niiden saanti varmistuu ja leirin väriä pääsee tunnustamaan jo ihka ensimmäisestä leiripäivästä lähtien! Verkkokauppa sulkeutuu heinäkuun alussa niin, että kaikki tuotteet ehditään postittaa ennen leirin alkua.  

Leirille on myös tulossa myyntiin joitain tuotteita, kuten leirimuki sekä -merkki, jotka eivät ole saatavilla etukäteen. Kannattaa siis leirilläkin käydä tarkistamassa leirimyymälän valikoima. 

Kajo ei jätä nälkäiseksi 

Leirimyymälän lisäksi Kajolla tulee olemaan lukuisia kahviloita ja kioskeja, joista löydät viilennystä kuumiin kesäpäiviin sekä itse tehdyt herkut kruunaamaan upean leirielämyksen. Leirillä kulkee myös liikkuva kahvila Vilkku, joka toimittaa herkut sinne missä niitä kaivataan. 

Leiri-iltojen hämärryttyä Vilkku mukautuu bilekansaa palvelevaksi myyntikojuksi, jonka tarjoamin eväin diskoissa kelpaa bailata pilkkuun asti! Hiothan siis parhaimmat tanssiliikkeesi kuntoon, sillä Kajo odottaa jo kulman takana. Pian nähdään!